Anspråksvalidering

Vänligen ge oss info för att bekräfta äganderätten och validera ditt påstående.
Tecken saknas: 50
Ok, meddelande skickat.
Meddelandet är inte skickat.

Kategorier

Regioner

En lista över alternativa platser att besöka i Landskrona

Lokalt

Landskrona bjuder på en del fascinerande och intressanta museer. Som en av Sveriges kolonitätaste städer har Landskrona naturligtvis ett kolonimuseum (Rothoffska kolonin). Den händelserika historian av staden som en gång i tiden var dansk kan man följa på Landskrona museum mitt i stan. En kort båttur till den vackra ön Ven och man befinner sig vid den världsberömde danske astronomens Tycho Brahes observatorium Stjärneborg som idag på området runt omkring innehåller museum och utställningar. .

Släpp dina hämningar. Många har skrivit om de typiska turistplatserna, de som går under stadens skinn och ger dig dess mest intressanta sevärdheter.


Landskrona Citadell

Landskrona citadell eller Landskrona slott är en fästning i Landskrona, Skåne län.

Citadellet är en av Nordens bäst bevarade vattenfästningar från 1500-talet med ett välbevarat vallgravssystem. Det har även varit fängelse. Här finns både en gammal fängelsehåla och ett fängelsetorn.

Numera ägs citadellet av Statens Fastighetsverk. Slottet används till festarrangemang och guidade visningar.

läs mer

Ön Ven

Ven är en idyllisk ö utanför Landskrona i Skåne. Här väntar grönskande cykelvägar, vackra utsikter och landskap samt idylliska hus och stränder.

Att cykla på Ven (Hven) är en riktig skånsk klassiker och än mer ikoniskt är det att cykla tandem. Det är något som man varmt kan rekommendera, även om det är precis lika vackert med en vanlig cykel.
På Ven finns det flera badplatser, men framförallt är det kyrkbackens strand och den nya bäckvikens strand som lockar besökare.

Den danske astronomen är en av Skandinaviens främsta vetenskapsmän genom tiderna. I slutet av 1500-talet hade han ett eget avancerat observatorium på Ven samt ett slott. Detta är numera ett museum där du kan gå i Tycho Brahes fotspår!

Landskrona Museum

Landskrona museum har samlingar och utställningar som beskriver händelser och personer i Landskronas historia. Förutom basutställningar visas flera tillfälliga utställningar varje år. I museets faktarum, Minnesbanken, finns kommunens minnen och dess historia samlad. Under vår och höst erbjuds ett varierat program på söndagseftermiddagar och torsdagskvällar. Visningar, föredrag, musikunderhållning, debatter mm. Barnen tar stor plats på museet och samarbetet med skolan är omfattande.

Museet ligger vid Rådhustorget i 1700-talsbyggnaden Adolf Fredriks kasern. 1933 köpte Landskrona stad kasernen och inrymde under många år olika föreningars verksamheter. 1934 flyttade Landskrona museum in i de övre våningarna och sedan 1976 i hela byggnaden. Adolf Fredriks kasern är förklarat som byggnadsminne.

På museet finns bland annat en basutställning med verk av Carl Fredrik Reuterswärd samt en barnutställning som fokuserar på växter och djur.

Etiketter:, , ,